Bouwwerk

Vervallen gebouw Zandvoort

Waar denk je dat dit vervallen houten bouwwerkje staat? Het opschrift ‘deur vrijlaten’ geeft al aan dat het waarschijnlijk in Nederland of (Vlaams) België zal staan (zonder dat had het ook heel goed in het buitenland gepast). Mogelijk denk je aan Limburg of Brabant, misschien ergens in het oosten van het land? In werkelijkheid ligt het pal naast een plek die veel mensen (met name uit Amsterdam) goed kennen, maar die dit pand waarschijnlijk nog nooit gezien hebben. Wie het treinstation van Zandvoort verlaat en links afslaat, daarna een trap afloopt komt op de Achterweg. En daar is het toch al niet heel Nederlands, noch typisch Zandvoort aan Zee te noemen. Kijk zelf maar naar deze aanblik:

IMG_1558
Achterweg in Zandvoort

Het houtwerk waarmee de ramen werden dichtgespijkerd levert op zichzelf ook een fraai beeld op, van plankjes die op planken zijn gezet.

De dichtgepijkerde ramen van het bouwwerk.
Dichtspijkeren is ook een kunst