Rotonde

Bordjes op rotonde in Assendelft

Nederland wordt tot in alle hoeken en gaten commercieel uitgebaat. Op deze rotonde mag de lokale middenstand een boodschap plaatsen. Zo’n bordje moet dan wel snel en makkelijk leesbaar zijn (in de auto ben je immers ook zo weer uit beeld). Aan deze voorwaarde voldoet deze boodschap echter niet: je kunt hier in eerste instantie ook ‘Voorlees een boer’ zien staan.

In de typografie is het gebruik van een initiaal een eeuwenoud begrip, dus dit is een voor de hand liggende interpretatie. Hoewel het geen goed Nederlands is, lijkt het een interessant concept. In een later stadium is de rookworstaanbieding eraan toegevoegd, om het maximale uit de advertentieruimte te halen. Voorstel is om eerst iets aan de kopregel te doen. (Dit kan natuurlijk een marketingtruc zijn: dat je het pas na een paar rondjes door gaat krijgen).