Instructie

Handhaven die mindervaliden

We kennen de gele borden langs de weg van omleidingen of wegafzettingen. Ze zijn geel omdat deze kleur goed opvalt en een waarschuwend effect van uitgaat.

Op de borden kan door de makers naar eigen inzicht tekst worden geplaatst, wat nog wel eens tot vreemd gespelde aanwijzingen leidt. Maar deze variant was nog niet bekend: een rechtstreekse instructie (tussen de haakjes) aan handhavers danwel de politie (het gaat om een parkeerplaats die beschikbaar moet blijven voor een mindervalide). Maar zonder die kennis krijg je de indruk dat de situatie van een mindervalide moet worden gehandhaafd.

Overweg met trein
Werking tijdelijk gewijzigd

Bij de spoorweg ook een geel bordje. Dit klinkt verontrustend: de werking van de overweg is tijdelijk gewijzigd. Komen de bomen eerder naar beneden? Gaan ze sneller omhoog? Iemand heeft er met viltstift op geschreven: ‘Hoe dan?’