Geschiedenis

Interieur Southwold Sailor's Reading Room

Southwold is een klein plaatsje aan de kust in Suffolk, Engeland. Het was oorspronkelijk een visserhaventje, maar tegenwoordig zijn de meeste huizen in het dorp in gebruik als tweede huisje en komen er voornamelijk dagjesmensen. Daardoor is het verworden tot een decor, hoewel dat niet betekent dat het er onplezierig toeven is.

Deze foto uit 2007 is gemaakt in de Southwold Sailors’ Reading Room. Hier kwamen vroeger zeelieden en vissers elkaar verhalen vertellen, een spelletje spelen of wat lezen aan de leestafel. De hele ruimte ademt geschiedenis, al is er inmiddels geen zeeman meer te bekennen. Toch wordt de ruimte in stand gehouden, sterker nog, met grote precisie geconserveerd in de laatst bekende toestand. Geen stoel komt er nog van zijn plaats. Het is een museum geworden, net zoals dat gebeurt met bijvoorbeeld de schrijfhut van Roald Dahl in Great Missenden. Bevroren in de tijd, precies zoals de Engelsen het graag zien.

Southwold Reading Room
Southwold Reading Room