Opgegeten

Boom met opgegeten bordje in de Ardennen

Mensen hangen graag bordjes aan bomen, met daarop aanwijzingen, waarschuwingen en verboden. Bomen laten dit noodgedwongen toe, de mens beschikt immers over hamers en spijkers. Maar soms slaan ze terug met de middelen die ze hebben. Het duurt even, maar uiteindelijk kan een bordje vrijwel geheel in de boom verdwijnen, zoals in dit geval in de Ardennen, gefotografeerd in 2010. De Balk fotografeert met enige regelmaat bomen, meestal als het gaat om bijzondere gevallen, en nog regelmatiger bordjes in alle soorten en maten. Maar om even bij de uitzonderlijke boomvormen te blijven, mag de volgende (uit 2007) er zeker zijn. Gefotografeerd in Suffolk (VK).

Vreemde boomvormen

Nog een voorbeeld van een boom, nu aan de kust van Suffolk die sterk aan erosie onderhevig is. Daardoor kom je (restanten van) bomen tegen zoals onderstaande, grotendeels onder het zand, maar ook bomen die uit zee steken. Elk jaar verdwijnt er een deel van de kust in zee. Er is zelfs een weggetje waar de huizen een voor een verdwijnen en dat in de loop der tijd al voor de helft door de zee verzwolgen is.

Kusterosie strandboom