Plaatje

Opschrift 'fencing' op een brug

Dit is een lastig geval. In 2007 gefotografeerd in Hertfordshire, nabij Londen. Dit handgeletterde metalen plaatje zat op de rand van een groen uitgeslagen simpel betonnen bruggetje over een slootje tussen de akkers.

Het is zoiets waarvan je op het moment zelf denkt het later misschien nog uit te zoeken wat het precies te betekenen heeft. Dat komt er natuurlijk niet van en al die tijd blijft zo’n foto toch maar gewoon bewaard.

Hekwerken?

Twaalf jaar later dan maar eens een poging gewaagd. Eerst maar even de mogelijkheid om zeep helpen dat het hier zou gaan om een leverancier van hekwerken.

Ten eerste bevond zich daar geen hek of afrastering. Een zichzelf respecterende fabrikant heeft bovendien een voorgedrukt plaatje met zijn naam erop en plaatst dat aan het hek, niet op een brug. We kunnen dus uitsluiten dat het de firma Fencing Hertfordshire uit St. Albans is. Gezien het symbool en het jaartal verwijst dit plaatje naar het onderdeel schermen op de Olympische Zomerspelen van 1988 in Seoul. Groot-Brittannië deed aan dat onderdeel mee maar heeft daarbij geen enkele prijs gewonnen, dus ter ere daarvan is het niet.

Dan maar eens in de database gekeken van alle schermers uit het Verenigd Koninkrijk die ooit aan de Olympische Spelen hebben meegedaan. Daar zitten aardig wat mensen bij die in 1988 meededen, waarvan vijf geboren zijn in ‘Greater London’ die mogelijk in aanmerking zouden komen.

Maar dan is het wel weer vreemd dat er geen naam op het plaatje vermeld staat, maar alleen ‘fencing’ in kapitalen. En waarom daar, op die troosteloze plek? Het is duidelijk, hier gaat geen antwoord op komen. Laten we het maar houden op een fan van het schermen, die mogelijk in het Olympisch jaar 1988 dit bruggetje heeft aangelegd.

En voor wie dit raadselachtig vindt, even verderop op de route werd het fietsers verboden door een muur te fietsen. Aan de rechterkant lijkt het mogelijk toch te zijn misgegaan.

Verboden te fietsen door de muur
Verboden door de muur te fietsen