Vanwege

Bord in Antwerpen

Dit was in Antwerpen, 2011. Dit lijkt toch op een makelaarsbord dat je gebruikt om aan te geven dat je huis te koop staat, niet? Maar hier wordt een verzoek gedaan aan het langsrijdend verkeer om langzamer te rijden, in het Antwerps is dat trager. Het mooiste aan dit bord is het stippellijntje achter het voorgedrukte woord ‘Vanwege’, waar je dan zelf iets kunt invullen. In dit geval gaat het om het OLVC, dat is de school het Onze-Lieve-Vrouwecollege aan de Frankrijklei. Lijkt een fijn plan om die borden ook door Amsterdam te verspreiden, met op de stippellijntjes woorden als ‘halsbandparkieten’, ‘zwerfvuil’ of ‘spoorvorming’. Zo is in Antwerpen altijd wel iets opmerkelijks te vinden. Wat te denken van deze straatasbak, die iets wegheeft van een knalpot met uitlaat?

Buitenasbak in knalpotvorm
Knalpotasbak buitenmodel