Ondertitel

Stadsterras van restaurant Oljifje in Amsterdam

Bij Olijfje kun je denken aan Popeye, maar het is natuurlijk ook gewoon een kleine olijf. In de Valkenburgerstraat in Amsterdam zit een restaurant dat Olijfje heet. Als ondertitel draagt het op het raam en het terras ‘mediterrane restaurant’. Dat is jammer, want dat had natuurlijk of ‘mediterraans restaurant’ moeten zijn, of indien op z’n Frans, ‘restaurant méditérranéen’. Maar dat laatste is dan wel weer een beetje raar in combinatie met ‘Olijfje’.

Op de website van het restaurant gaat het wel goed, daar staat gewoon ‘mediterraans restaurant’ (en in het Engels ‘Mediterranean tapas restaurant’). Maar online wordt er een heel ander lettertype en logo gebruikt. Zo herkennen we het restaurant niet, mensen!

Enige tijd werd, ook in de buurt, namelijk naast het Joods Historisch Museum, dit Ethiopisch eethuisje gespot… het is ook een lastige taal dat Nederlands.

Eeten en Drinken
Eeten en Drinken, het heeft iets middeleeuws…