Koel

'Verkoeld terras' op bord bij pannenkoekenboerderij Meerzicht

Je komt bij Meerzicht in het Amsterdamse Bos voornamelijk vanwege het rustige, schaduwrijke terras. Er wordt nu echter groot ingezet op de koele terrassen: overal hangen juichende spandoeken met daarop de tekst ‘180 m² verkoeld terras’. Maar wacht even, je zoekt verkoeling of iets zorgt voor verkoeling, de terrassen worden echter gekoeld, niet verkoeld. Verknoeid bedoelen ze misschien. En nu we toch bezig zijn, omgevingstemperatuur kan natuurlijk aaneengeschreven worden. En zinnen in kapitalen met een zware slagschaduw zijn slecht leesbaar…

Ventilatorgebrul watervernevelaar

Robot blaast waternevel over terras Meerzicht
… vliegtuigmotor …

De relatie met de pannenkoekenboerderij dreigt nog verder bekoeld te raken. Voor de koeling heeft men namelijk gemeend levensgrote ventilatoren op het terras te installeren in de vorm van vliegtuigmotoren, die verneveld water verspreiden over de gasten. Men denkt de bezoeker in tijden van klimaatopwarming daarmee een plezier te doen, maar de delen van het terras waar deze apparaten staan opgesteld blijven grotendeels leeg. Niet verwonderlijk, want behalve koelte produceren ze een hels kabaal.