Kluwen

Kluwen plastic onderdelen op straat

Van een afstandje leek het op een plant of snoeiafval, maar er bleek een berg groen plastic op straat te liggen. Er zat een (kapot) touwtje doorheen, dat wellicht bedoeld was om de boel bij elkaar te houden.

Groen plastic

In eerste instantie werd gedacht aan verpakkingsmateriaal voor het een of ander. Maar dat is het niet, want de vormpjes zijn allemaal verschillend. Hoewel er oogjes aan de uiteinden zitten, kunnen ze niet aan elkaar worden geklikt, want er ontbreken pennetjes. Dit spul lag naast de Theateracademie aan de Jodenbreestraat in Amsterdam, bij de laadplaats voor vrachtauto’s. Was het misschien een requisiet of decorstuk van een voorstelling? Het materiaal lijkt te klein voor dat doel. Een kunstproject van een student? Daarvoor zijn de vormen dan weer erg professioneel geproduceerd, met een eenvoudige 3D-printer lukt je dat niet (het zou bovendien een grote klus zijn om deze berg daarmee te produceren). Soms is het jammer dat niet alles altijd gelabeld is, maar zo blijft er natuurlijk wel wat te raden over.