Kernachtig

Hek van de AW Groep

Het is interessant om te zien hoe bedrijven zichzelf typeren. Sommige doen dat door middel van een slogan, anderen hanteren een paar trefwoorden. Wat te denken van een dakdekkersbedrijf dat zichzelf “Compleet en Actief” noemt? Tja, een incompleet dak lekt en er komt enige activiteit bij het dakdekken kijken, maar wat zegt dit eigenlijk?

Over naar de AW Groep op de foto. Die gebruikt drie kernwoorden om zichzelf te profileren. Het zijn er vaak drie, let maar eens op. Misschien louter een vormgevingszaak, dat verdeel je makkelijker onder een naam dan een of twee. Hier hebben ze het gezocht in de alliteratie met de naam van het bedrijf: ze beginnen alledrie met een a. Laten we eens bekijken wat de AW Groep doet en of de woorden bij ze passen. Het bedrijf in weg- en waterwerken gebruikt nogal hoogdravende taal op haar website, namelijk dat het “zich conformeert aan de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties”. Maar op dat spandoek heb je alleen die drie woorden en de context van een opgebroken straat.

Aandacht: heel fijn dat er aandacht is/wordt gegeven. Maar aan wat precies? Het asfalt, de wegwerkers, de omgeving, alles? Aandacht is nooit verkeerd, zal men hebben gedacht.

Ambitie: om de mooiste straat van Nederland te maken? Mensen of bedrijven kunnen natuurlijk ambities hebben, maar ‘ambitie’ zondermeer is tamelijk vaag te noemen.

Anders: dit is de lastigste van de drie. Anders in welk opzicht? Dan de concurrentie? Leggen ze de stenen verkeerd om?

BOKO de norm. Van wat, wie?
Bestelbusje van Boko

Update 4 november 2019: een auto tegengekomen van (alweer) een dakdekkersbedrijf genaamd Boko, dat zichzelf tot norm verheft. Mocht Boko slecht werk leveren, dan zou de lat voor anderen zomaar vrij laag kunnen komen te liggen.