Bomen

Auto met logo Boomsma bomenrooierij

Een geel bestelbusje staat midden in een natuurgebied geparkeerd: dat kan niet veel goeds betekenen. Maar het blijkt te gaan om het verwijderen van de Amerikaanse vogelkers, een ongewenste soort in de natuur*. Dat valt dan weer mee. Wel een goede naam natuurlijk voor een bomenrooierij: Boomsma. Jammer van die Kieftenburg erbij in vette kapitalen, is die belangrijker? Er is een zekere onbalans in het logo, iets met de interlinie en spatiëring. Zou het wit in het beeldmerk een soort grote snoeischaar zijn? Misschien kan de firma ook een bomenplanterij opzetten, voor het nodige tegenwicht. Die tak kan voor een andere kleur bestelauto kiezen (geel is immers gevaar), zodat je aan de hand van de kleur meteen weet of er bomen verdwijnen of bijkomen.

Verwijderen Amerikaanse vogelkers door bionazi's?
Biospinazie?

* Dat niet iedereen het weghalen van de Amerikaanse vogelkers kennelijk een goede zaak vindt blijkt uit de toevoeging ‘bionazi’ aan het bordje van PWN in het gebied. Enkelvoud inderdaad. Niet zo’n sterk woord, lijkt teveel op spinazie.

Update 14-02-2020: een van de bordjes is inmiddels verdwenen (de schroeven zijn achtergelaten), bij de ander is het woord ‘bionazi’ zo goed mogelijk weggepoetst.