Spijkerschrift

Detail spijkerbelettering bordje natuurgebied

De Balk vond een mooi voorbeeld van een met spijkers vormgegeven tekst op een miniatuur natuurgebiedje dat naast de Provincialeweg in Amsterdam ligt (ja, Amsterdam kent een provinciale weg). Het aardige van deze methode is dat er door roestvorming op het hout vanzelf een schaduw wordt gevormd. De letters ‘SE’ van de foto zijn een onderdeel van een bordje bij een insectenhotel.

Insectenhotel bordje
Insectenhotel in spijkerschrift

Even verderop ligt een broeihoop van de ringslang (een onschuldige slang die in Nederland voorkomt), de Natrix natrix. Mede door het gebruik van een smallere plank en de wat slordige opzet komt de spijkerbelettering hier iets minder minder goed uit de verf.

Natrix natrix bordje
Natrix-natrix in spijkerschrift