Boete

Hek niet sluiten: 1.000 pond boete

Dit bordje werd in 2007 gefotografeerd op een wandeling langs de Icknield Way en het Suffolk Coast Path. Op die routes had De Balk zich toegelegd op het fotograferen van (tekst)bordjes, wat heeft geresulteerd in tientallen foto’s, waarvan dit een van de leukere is.

Er wordt op de officiële mededelingen door de overheden in Groot-Brittannië regelmatig met forse boetes gedreigd, soms zijn er, zoals in de London Underground, zelfs boetes voor het wegnemen van bordjes (die langs de roltrappen staan bijvoorbeeld, £ 200!). Bovenstaand bordje, geheel in de juiste stijl gemaakt, speelt met die traditie én de zogenaamde country code die vraagt om hekken altijd te achter te laten in dezelfde staat als waarin je ze hebt aangetroffen.

Symbool Icknield Way op paal
Symbool Icknield Way op paal