Craquelé

Verweerd bordje bij Enkhuizerstrand

Laat een bordje lang genoeg staan en er kan craquelé optreden (afhankelijk van de gebruikte materialen en omstandigheden): het verschijnen van kleine scheurtjes in materialen. Volgens Wikipedia is dat het geval ‘wanneer kunststof aan trek-drukcycli wordt onderworpen’. In dit geval levert het een nieuw lettertype op. Ook het verboden voor honden-bordje heeft zich aangepast aan de omstandigheden (het hondje lijkt nu in de regen te staan).

Oorspronkelijk zat aan de onderkant nog een bordje: verboden voor paarden, maar dat ontbreekt hier. Het verweren zal ook iets met de lokale omstandigheden te maken hebben, want een bordje even verderop ziet er tamelijk normaal uit. De bordjes zullen er waarschijnlijk niet lang meer staan want dit gebied gaat op de schop.