Gebaar

Handschoen maakt gebaar op kiezelstrand Suffolk

Deze handschoen lijkt met de opgestoken vinger een gebaar te willen maken (maar het is de ringvinger, dat lukt niet zo goed – probeer het maar eens). Waarvoor zou deze handschoen zijn gebruikt? Het meest voor de hand ligt de visserij; gezien de roestsporen mogelijk om ijzeren kettingen te geleiden.

Wat bij nadere beschouwing opvalt is een miniem detail op de foto in de vorm van een groen grassprietje bij de middelvinger. Dat is vreemd, deze handschoen lag op een kiezelstrand, waar geen gras te vinden was. Gefotografeerd aan de kust van Suffolk in 2007. Die kust is sterk aan erosie onderhevig, met grote regelmaat vallen stukken kust en bomen in zee. Daar zitten ook regelmatig graspollen tussen.

Suffolk kusterosie
Kusterosie in Suffolk