Slot

Fiets extra op slot

Hoeveel redenen zijn er om je fiets op slot te zetten op straat, of zoals hier, in de fietsenstalling van het station? Dit bord maant je om je fiets ‘extra op slot te zetten’. Dat is op zichzelf al lastig, je kunt het sleuteltje moeilijk wat meer kracht geven.

Bedoeld wordt uiteraard ‘met een extra slot’, maar ach, het wordt begrepen. Iedereen heeft natuurlijk een extra slot op zak, voor het geval dat.

Het mooiste is de toevoeging tussen haakjes: ‘i.v.m. fietsendiefstal’. Dat hadden we zelf nooit kunnen bedenken.

Update 2022: De maker van het bord had oorspronkelijk bedacht dat er een punt achter de zin moest staan. Maar wel met een spatie ervoor. Die punt blijkt nu te zijn verdwenen, maar De Balk heeft de eerdere foto uit 2019 nog waarop die te zien is!

Bord i.v.m. fietsendiefstal op station Hoorn
Bord i.v.m. fietsendiefstal op station Hoorn