Ombouw

Omgebouwde telefooncel in VK tot defiblillator (AED)

Elk Engels dorp had vroeger op z’n minst één telefooncel, meestal op een centrale plek zoals een kruising, maar ook wel eens op merkwaardig verlaten plekken – bijvoorbeeld boven op een heuvel. Het meest recente type was een lelijke open driehoek van roestvrijstaal (waar we in Nederland ook een variant van hadden). Laten ze nou juist die hier hebben omgebouwd tot een defibrillator, met het hulpapparaat op de plek waar vroeger de telefoon hing. Er zit een codeslot op. Om de code te verkrijgen, moet je eerst even… bellen met het alarmnummer. De transformatie is trouwens niet compleet, want in spiegelschrift is nog phonecard te lezen, omdat deze cellen alleen met telefoonkaarten werkten en niet meer met muntgeld. Ook het logo van British Telecom (BT) staat nog op het glas.