Routes

Church Knowl wandelroute markeringen

Het Penn House Estate heeft eigen routes uitgezet op het landgoed, maar zou nog eens kritisch naar de bewegwijzering kunnen kijken. Bij ‘Church Knowl’ aangekomen zijn de richtingaanwijzers van de diverse routes op z’n minst nogal verwarrend te noemen.

Wandelnetwerkbordje
Paaltjeswoede

Sinds het landelijke wandelnetwerk in Nederland is uitgerold staat het land vol met paaltjes met daarop gekleurde pijlen en getallen. In Engeland is dat proces al wat langer aan de gang. Vroeger hadden alleen de langeafstandpaden bordjes waarop een gele eikel stond afgebeeld, voor het overige was alles gewoon een ‘public footpath’ of een ‘bridleway’ (waarover je ook te paard kunt gaan) en die werden ook als zodanig aangegeven. Hoe een en ander liep kon je op een topografische kaart vinden, of in een routebeschrijving. Inmiddels zijn er tal van lokale routes met eigen bordjes en aanduidingen bijgekomen. Zoveel dat het soms dringen is op een paaltje, als meerdere routes een bepaalde plek kennelijk onvermijdelijk achten.