Diapositief

Huisnummer bordjes no. 13/15 in Hoorn

Twee kleine panden zijn hier samengevoegd, maar hebben hun oorspronkelijke huisnummers behouden. De bewoners wonen nu dus op 13-15. De apart vormgegeven huisnummerbordjes waren te sterk verweerd om nog buiten aan de gevel te laten zitten en staan nu achter een raam naast de voordeur.

De ’13’ is in diapositief uitgevoerd, wit op zwart, dat zie je niet vaak. Bijzonder vormgegeven cijfers ook. Toch kun je zien aan de structuur en de roestvorming in het wit dat het niet naderhand is geschilderd, zoals eerst werd gedacht (of het moet wel erg professioneel zijn gedaan). Wat dan weer de vraag oproept waarom specifiek dit bordje zo was uitgevoerd – misschien omdat het 13 betrof? Er zijn nog een paar oude bordjes van dit type in de straat te vinden, maar geen enkele andere is wit op zwart.