Deurpaneel smileyraadsel

Metalen paneel van oude garagedeur

Een roestige oude garagedeur in Hoorn, bestaande uit metalen panelen, vertelt een gelaagd verhaal. Er heeft ooit een tekst gestaan, misschien met zo’n witte kalkstift geschreven. Vagelijk is nog “ik vind het interessant” in kapitalen te lezen.

Daaroverheen zijn stickers geplakt met een soort voorbedrukte smileys, maar ook een vierkante sticker, die later is verwijderd. Deze sticker had kennelijk een agressieve lijmsoort, want op die plek is de deur geroest. Er lijkt ook in elk geval één smileysticker weer te zijn weggehaald.

Werden de stickers geplakt om de tekst te verbergen, of was het een reactie hierop? De smileys zijn zelf inmiddels ook al aardig aan het verweren, met uitzondering van het middelste exemplaar op de onderste rij. Daar lijkt de onderkant later nog een keer te zijn overgeplakt (later nog even gecontroleerd: dat bleek niet het geval te zijn).

Herbezocht

De Balk vindt het leuk om op een later tijdstip opnieuw te gaan kijken op bepaalde locaties. Terug in Hoorn bij de garagedeur is er een nieuwe sticker precies voor de eerste smiley geplakt. Zoek verder de verschillen.

Smileys op deur een jaar later
De smileystickers een jaar later opnieuw gefotografeerd