Afbreekvermogen duikelt door fitnessoefening

Bordje bij fitnesstoestel in park

Naar de bordjes bij de fitnessapparaten in het park wordt na plaatsing verder niet omgekeken. Die moeten zichzelf maar schoonhouden. Ze worden overwoekerd door groene aanslag en vogelpoep, wat in dit geval een geluk bij een ongeluk is, want het verhult de nogal omslachtige boodschap enigszins.

Je kunt zien dat degene die dit bordje heeft vervaardigd daarbij volledig vertrouwde op de afbreekroutine van het gebruikte opmaakprogramma en de tekst niet meer heeft nagelezen. Maar diegene voegde op een zeker moment toch een extra afbreking toe in het woord ‘oriënteringsvermogen’, voor het geval dat, zich niet realiserend dat zo’n bordje meer gebaat is bij een vrije regelval zónder afbrekingen.

Maar niet alleen de afbrekingen, ook de woordspatiëring is hier behoorlijk ontspoord. Sommige vormgevers zou je willen trakteren op een paar rondjes door het park. Om de borden te lezen, ter verbetering van de opmaakcoördinatie en het stimuleren van het leesvermogen.