Pickupnaalden en audiosnaren

Borden voor winkel

Deze winkel heeft wat je noemt een niche gevonden. Bij Elektro Andijk kun je terecht voor onderdelen van apparaten zoals platenspelers (de pickup) en bandrecorders, eigenlijk de spelers die vooral in de jaren 70 tot 90 populair waren, voor de komst van digitale dragers.

Analoge apparaten hebben draaiende onderdelen die met snaren worden aangedreven. Wie die apparatuur nog gebruikt (en waarom niet) of juist weer (gezien de comeback van vinyl) zal merken dat die snaren het meest aan slijtage onderhevig zijn en op den duur gaan slippen. Dan ben je blij dat je ze nog ergens kunt kopen. Het bijzondere is wel dat het hier gaat om een fysieke winkel, tegenwoordig zijn dit soort spullen vrijwel altijd alleen nog op het internet te vinden. Ze worden door de winkel op borden aangeprezen alsof om aardappels gaat. Pondje pickupnaalden, mevrouw? De winkel heeft een wat ongewoon assortiment voor een elektrowinkel en verkoopt ook Ha-Ra schoonmaakartikelen, die zie je ook niet overal (worden uitsluitend via een netwerk van wederverkopers verkocht). Misschien dat de omzet van pickupnaalden toch wat tekort schiet. De naam Ha-Ra is overigens afkomstig van de naam van de oprichter van het bedrijf, Hans Raab (Basel).

“In 1984, Hans Raab set a world record cleaning an area of more than 6,800 square feet of windows at the Hilton Hotel in Basel in two hours, 54 minutes.” — Ha-Ra website