Stamtafels terrasafscheiding

Boomstammen afgeleverd

Eind februari stonden bij een klein restaurant uiteenlopende boomstammen voor de deur, waaronder de fraaie olifantspoten. Het restaurant was nog maar net daarvoor geopend. Toen was nog de vraag waar die stammen voor zouden gaan dienen, als tafeltjes waren ze zelfs voor de tapas te klein. In maart verdwenen de stammen geruisloos van het toneel (ondanks hun gewicht) en moest de kersverse zaak dicht. Inmiddels staan ze er weer, aan beide kanten van het terras en dragen nu vrolijke bloembakken. Er passen nét twee tafeltjes tussen.

Update 2021: het restaurant is inmiddels ter ziele.

Stamtafel postzegelvel

Postzegelvel De Balk
Postzegelvel De Balk

Vroeger gebruikte De Balk wel sluitzegels of spaarzegels als postzegel, soms werd dat opgemerkt en moest er door de ontvanger strafport worden betaald, maar vaker ging het gewoon goed, omdat er niet specifiek op werd gecontroleerd. Later kwamen er (onzichtbare) fluoricerende kenmerken op de zegels, waardoor een automatische check mogelijk werd voor de positionering van de zegel (handig voor het lezen van het adres). Post met zegels die niet worden herkend gaat naar de handmatige bewerking. Nu is het meer de vraag of er een inhoudscontrole is tijdens het geautomatiseerde bestelproces van de eigengemaakte postzegel. Maakt het PostNL eigenlijk iets uit wat er op de zegels staat?