Buiten gebruik

Lift withdrawn from service - Newcastle Tyne Bridge

De Tyne Bridge in Newcastle upon Tyne (VK) is een fantastische brug. De boog rust op vier zware granieten pilaren, die vroeger ook dienst deden als pakhuis en voorzien waren van een (goederen)lift. Een van die liften aan de Noordzijde is nog lang in gebruik geweest als personenlift, waardoor je tegen betaling van een klein bedrag (1p) snel van het kadeniveau naar de brug (en omgekeerd) kon komen. De lift was bemand en bovendien ingericht als een klein museum met diverse historische foto’s. Dit fenomeen is inmiddels helaas buiten dienst, “lift withdrawn from service” zoals het bordje vermeld. Dat is weliswaar elegant verwoord, maar niet minder definitief van aard.

De Tyne Bridge gezien vanaf Sandhill
De Tyne Bridge gezien vanaf Sandhill