Monumentale verwaarlozing

Beeldverzorging tuin Castello Carrarese, Este 2013

Bij het zien van deze beeldhouwwerken is het vermoeden in eerste instantie een moderne kunstuiting, wellicht een bepaald statement door het plaatsen van de witte spanbanden. Maar we hebben hier te maken met klassieke beelden die aan verwaarlozing ten prooi gevallen zijn. Sommige exemplaren misten zoveel onderdelen dat ze nauwelijks herkenbaar waren. De banden moesten ervoor zorgen dat ze niet volledig uit elkaar zouden vallen. Er was kennelijk op dat moment geen geld om ze te restaureren en dit was een wanhopige poging te redden wat er te redden valt. Een soort laatste hulp voor beeldhouwwerk. Gefotografeerd in Este (Padua, Italië) in 2013. Op latere foto’s van de tuin van Castello Carrarese is te zien dat de beelden zijn hersteld of verwijderd (het lijken er nu althans minder te zijn).

Beeldverzorging tuin Castello Carrarese, Este 2013
Beeldverzorging tuin Castello Carrarese, Este 2013