Hondekop kaakklem

Verboden voor honden

Instanties plaatsen verbodsbordjes, zoals hier bij een kwetsbaar natuurgebied het bordje verboden voor honden. Althans, dat het een hond is neem je maar aan, want het zou ook een geit kunnen zijn. In elk geval een wat hoekig beest, met een gecoupeerde staart, zo lijkt het.

Het bordje staat daar omdat de honden in dit gebied achter de vogels aan gaan. Hoe dat zit met hondenbezitters is niet helemaal duidelijk, maar die hebben lak aan dat soort bordjes, die staan daar niet voor hen (en zo’n type hond hebben ze helemaal niet). Ze laten hun hond los in het gebied, met alle gevolgen van dien.

Niet vreemd dat dit weer reacties oproept bij de natuur/vogelliefhebbers, wat een enkeling noopt tot het grijpen naar de watervaste viltstift om het bordje van een begeleidende tekst te voorzien.

De hondenbezitters zijn echter sukkels die niet lezen en het bordje alleen maar hardnekkiger negeren. Als er een wildrooster zou worden aangelegd zouden ze hun hond daar waarschijnlijk nog overheen tillen.

Vervangen

De bordjes op deze plek zijn inmiddels vervangen door een nieuw type. Hier is ook weer iets mee aan de hand. Het beestje heeft nu weliswaar een staart, maar de ontwerper heeft een zijraampje van een auto uit een ander bestand gekopieerd dat hier als oor dienst doet.

Verboden voor honden
Verboden voor honden