Theetuinbezoek

Bord voor theetuin

Wie zo’n fraai handgeletterd bord buiten plaatst vraagt erom dat je op de thee komt. In dit geval betekent dat: de dijk af, een smal paadje nemen naast de kerk uit 1863 (niet meer als zodanig in gebruik) en je verwonderen over de mooie verborgen ligging van Theetuin De Libel en het aanwezige groen in de polder.

Auto’s kunnen hier niet komen. De tafels staan uitnodigend tussen de struiken en bomen bij een vijver, bij de ingang staat een huisje met een loketachtige balie. Er is een binnenruimte (genaamd ‘het kippenhok’, waar het inderdaad aan doet denken), maar het liefst zit je hier natuurlijk buiten, kijkend naar de libellen bij de vijver. Aan de wand hangt een schoolbord met een lange lijst theesoorten.

Het doet denken aan de tea rooms in Engeland, zeker omdat er ook scones te krijgen zijn (in een Andijker variant). De thee wordt hier nog geserveerd in potten met bloemmotief en degelijke, ouderwetse theekopjes. Er is zelfs plek in een rozenprieel. Een waar lustoord voor theeliefhebbers.