De foto gefotografeerd

Ardennen, 2015. Foto in de foto: Anne Ginetti

Deze foto stond in 2015 op een open plek in een bos in de Ardennen. Het zal ergens in de buurt van het dorpje Heyd geweest zijn, tijdens een wandeling vanuit Durbuy. De omlijsting van de foto vormt dezelfde plek als op de foto, maar in een ander jaargetijde, wat door het verschil tussen zwart-wit en kleur nog eens extra wordt benadrukt. Je wordt even mee terug in de tijd genomen. De foto in het bos kwam zonder toelichting. Onderzocht werd of de bomen op de foto overeenkomen met die erachter staan (wat nog knap lastig is als alles in blad staat) – de jonge berk achter het bord staat in ieder geval in de goede richting. De foto is door fotografe Anne Ginetti genomen vanuit een laag standpunt, waarschijnlijk op de grond. Dat de onderbegroeiing zoals op de z/w foto hier inderdaad aanwezig is aan de randen is goed te zien aan de rechterkant.

Op dezelfde tocht werd onderstaand bord tegen bij een rotswand aangetroffen. Om over het gevaar van de vallende tenen te kunnen lezen moet je toch even stilstaan op het pad dat er onderlangs loopt.

Rotswand langs de Ourthe, Ardennen, België
Rotswand langs de Ourthe, Ardennen, België