Als de voorkant niet bevalt

Fort Green Mill, Aldeburgh (Suffolk)

De achterkant is hier interessanter dan de voorkant. Foto’s van deze kant van dit gebouw kom je niet vaak tegen als je op zoek gaat naar afbeeldingen online. Het gaat om Fort Green Mill, in het kustplaatsje Aldeburgh in Suffolk (VK), pal aan zee, door De Balk gefotografeerd in 2007. Ooit heeft deze molen (want dat was het) wieken gehad, maar het is al sinds 1902 een woongebouw. Aan de achterkant bekeken heeft het iets van de betonnen Oostblok-bouw, maar het lijkt ook een fantasiegebouw, met al die verspringende vormen en merkwaardige samenstellingen. Aan de voorkant daarentegen krijg je een totaal ander beeld, van de toeristische plaatjes die je overal tegenkomt (ook op Wikipedia, zie hieronder), die in feite tamelijk saai zijn (wel een gek balkon bovenin trouwens). Het loont om de dingen van een andere kant te bekijken.

Fort Green Mill, Aldeburgh (Suffolk) (Wikipedia)
Fort Green Mill, Aldeburgh (Suffolk)