Gebouw voelt zich miskend

Mededeling achter raam over fietsen

Als De Balk onderweg mededelingen tegenkomt die opvallen worden deze ogenblikkelijk vastgelegd. In Broekerhaven, met de fijne nog werkende overhaal, werd direct de autoped tegen het gebouw gesmeten om deze boodschap nader te inspecteren. Dit lijkt op poëzie, waarbij de eerste woorden door de dichter opzettelijk zijn gekapitaliseerd.

Dromend 
Door het
Landschap werd de
Bedoeling
Duidelijk

In de tekst op de foto moet het woord ‘gebouw’ zich miskend voelen, door de ontbrekende hoofdletter. Maar misschien wil de dichter ons hiermee iets duidelijk maken. Dat het gebouw anders is dan de rest. Dat het met respect behandeld moet worden. Bij het lezen van zoveels schoons laat je het wel uit je hoofd je ‘En dergelijke’ nog langer tegen de keet te plaatsen.