Een 110 Super op het tuinhek

Scania op hek A. Appelman

Er breekt al enige roest door op dit handgemaakte model van een truck, bevestigd op een tuinhek. De roest accentueert de vormen van deze Scania 110 Super alleen maar beter. Het type is af te lezen aan de aangebrachte witte plakletters, die een beetje beginnen los te laten. Dit model werd tussen 1968 en 1974 door de Zweedse fabrikant gemaakt. Deze uitvoering, met dubbele wielen achter, is een versie die voor het zwaardere werk bedoeld was. Dat blijkt althans als je op zoek gaat naar historische foto’s van deze truck:

Historische Scania 110 Super met vracht.
Historische Scania 110 Super met vracht

Of het bord op het hek ook uit die tijd stamt is moeilijk vast te stellen, maar het is zeer wel mogelijk. De naam A. Appelman op de deur van de klassieker zal vermoedelijk de naam van het transportbedrijf geweest zijn, of mogelijk van de bestuurder die de plaat heeft laten maken (of misschien cadeau heeft gekregen). Appelman is in elk geval een lokaal veel voorkomende naam. Nu stevig verklonken aan een tuinhek.