Raam achter je raam

Oud raam achter nieuw raam

Er bestaan allerlei soorten treurige woontrends. Uitgesproken bedroevend is het ophangen van een vierkante lap pvc aan het tuinhek of muur, waarop bijvoorbeeld een afbeelding van zonnebloem of een veld lavendel is geprint. Deze prints zijn vaak niet uv-bestendig en verkleuren. Ze hangen bovenmatig vaak in volledig betegelde tuinen waar de afgebeelde flora ook gewoon in de volle grond hadden kunnen staan.

Van een soortgelijke treurigheid is de trend om een oud raam of een stuk gebrandschilderd glas achter het raam te plaatsen, wellicht ter compensatie van het huidige moderne raam met verkeerde verhoudingen of omdat het een mooie vlakverdeling ontbeert. Dit tweede raam achter het raam heeft een zuiver decoratieve functie, zoiets als een vaas, beeldje of plant. Het geeft je wel de mogelijkheid om twee keer achter de geraniums te zitten. Interessant bijeffect als je het raam achter het raam wilt fotograferen is de dubbele reflectie die ontstaat. Tegen inkijk (en fotografen) werkt het net zo goed als vitrage.