Geknipt

Hier houden ze van uitroeptekens

Het duurde even voordat duidelijk was welke activiteit bij dit reclamebord hoorde. Van een afstandje werd namelijk alleen zoiets als TSMOO gelezen, was het misschien een afkorting?

Wat is er eigenlijk tegen om je (kap)salon gewoon ‘Het is mooi’ te noemen? Of, wellicht nog toepasselijker: ‘Het wordt mooi’? Nu is het een vorm van moedwillige leukdoenerij die verhult waar het eigenlijk om draait.

Pas bij nadere beschouwing werd duidelijk dat ze hier graag uitroeptekens gebruiken in plaats van de letter ‘I’ (i). Op de reclamebakfiets (in de achtergrond zichtbaar) staat aan de zijkant gelukkig de url van de onderneming uitgeschreven en daarin mogen geen uitroeptekens of andere leestekens voorkomen, behalve het verbindingsstreepje.

Je trekt je wenkbrauwen ook even op over dat ‘broWbar’, maar ja, dat hoort er kennelijk ook bij, dat je plotseling op het Engels overstapt en een onverhoedse kapitaal middenin een woord plaatst. Zou je ook een kopstoot en een portie bitterballen kunnen bestellen in deze bar? Gratis tip van De Balk: plaats twee dakjes boven de ^w^! Voor hem en haar, maar ook voor haar.