Knooppunt roestblik

Verbinding via conservenblik

Vaste luisteraars van Radio 1 zal het ongetwijfeld zijn opgevallen hoe vaak het voorkomt dat tijdens een interview sprake is van een haperende verbinding of dat die zelfs plots helemaal wegvalt. De presentatoren worstelen hiermee. Het heeft mede te maken met het slechte bereik van draadloze netwerken binnenshuis, maar het lijkt ook ander soort verbindingen regelmatig te treffen.
Nee, dan twee blikjes met een touwtje verbinden, dat werkt altijd (wel zorgen dat het touwtje niets raakt onderweg). Zonder stroom! Met draadjes kun je overal goed terecht, ook in je schuurtje of tuinhuisje. Stroom en wifi willen we er hebben. Het centrale knooppunt? De overtreffende trap van blikjescommunicatie, een oud conservenblik, dat gaat jaren mee. Zelfs de buurtjeugd lijkt er niet aan te komen, hoewel het vrij toegankelijk aan de openbare weg hangt.

Waar stond ook alweer de trekker geparkeerd? Het is wel alweer even geleden. Het is een onverwoestbaar ding, die doet het vast nog wel, toch?

Trekker - zal het vast nog doen, toch?
Trekker