Steenslagbrug inpakkunst

Ingepakte brug

Een gemeentedienst die in de voetsporen lijkt te treden van de eerder dit jaar overleden kunstenaar Christo (Vladimirov Javacheff) door een brug in te pakken, zij het met een tamelijk goedkoop alternatief voor textiel: landbouwplastic. Het hangt als een luier onder de brug door van de ene leuning naar de andere.

Dit is een eenvoudige brug van houten planken, met daartussen enige speling, je kunt het water tussen de spleten zien glinsteren. De planken hebben net een nieuwe toplaag van steenslag gekregen. Van die gemeen scherpe stukjes grijze steen (maar waar je fietsband toch niet van lek raakt). Die moeten er door het verkeer worden ingereden (een wals zou te zwaar zijn om over de brug kunnen), waardoor er een deel in het water terecht zou komen. Dat werd door het plastic letterlijk ondervangen. Hoe het plastic is verwijderd (na een week ongeveer) zonder dat de inhoud alsnog in het water terecht is gekomen is niet bekend, maar daar zal vast iets op bedacht zijn met een bootje.

Ingepakte brug
Ingepakte brug

(Het betreft de Staaleversbrug, over de Staaleversgracht. Staalevers waren stabiele schepen uit de 16e eeuw, met weinig diepgang en door sommigen gezien als voorloper van de latere blazers en bollen. Er werd gevist met drijfnetten.)