Langparkeren

Langparkeren in de fietsenstalling

Bij de fietsenstalling van het Hertenkamp (v/h De Witte Schuur) in het Wilhelminapark hangt een oudere, maar nog goed ogende fiets in de lucht. Die is bevestigd aan twee speciaal daarvoor in de grond geslagen palen en het bestaande houten fietsenrek. Een uit de hand gelopen grap, om aan te geven wat er met je fiets gebeurt als je die hier te lang laat staan? Daarvoor is de hele constructie toch te degelijk uitgevoerd. Bij navraag bleek het bij deze vorm van luchtfietserij te gaan om een kunstwerk in wording, dat straks de vernieuwde fietsenstalling zal markeren. Hoe dat er precies uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk, in elk geval zijn er voorlopig bij de bestaande stalling een paar plaatsen minder beschikbaar.

Update juni 2021: We zijn inmiddels een half jaar verder, maar er veel veranderd is er niet aan de situatie. De oude fietsenhekken zijn inmiddels afgesloten met een paar dode bomen, dat is het enige.

Update oktober 2021: Er zijn twee vleugels aan het frame gelast van draadstaal, waarin kunstbloemen zijn gestoken. Dat is dan weer jammer.