Vastgeklonken

Ontwikkellocatie 5 aan de Zilverstraat

Een zogenaamde ‘ontwikkellocatie’: een braakliggend terrein waar de gemeente nog niet precies voor ogen heeft wat ze ermee wil. Meestal is de grond op dit soort locaties vervuild, dat is hier ook het geval. Daarom is er een simpel draadstaal hek omheen gezet, maar wanneer precies? Aan het hek was een boom vastgegroeid, die op een bepaald moment is verwijderd. Het deel dat aan het hek vast zat is daarbij achtergebleven. Jammergenoeg waren de boomringen niet goed af te lezen, anders had dat een indicatie kunnen zijn. Maar dat het jaren geleden is, dat is duidelijk.

Enkele maanden terug waren er werkzaamheden aan een brug verderop, waarbij een deel van het terrein voor even in gebruik werd genomen. Daarbij is een apparaat achtergebleven. Het maakt kennelijk nogal wat herrie, er ligt nog een gehoorbeschermer op. Misschien is het wel met opzet gebeurd en waren de ze blij dat ze ervan af waren. De vraag is: waarvoor dient het of wat doet het?

Achtergebleven apparaat na werkzaamheden
Achtergebleven apparaat