Vogelhuisjeshuis

Je huis als vogelhuis

In de omgeving zijn op verschillende plaatsen ingenieus in elkaar stekende vogelhuisjes te vinden op en bij woningen (sommige zelf ook weer voorzien van een vogelhuisje, voor het betere Droste-effect).

De meer speciale exemplaren koop je niet in de winkel, maar zijn handgemaakt. Je kunt bijvoorbeeld een exacte kopie van je eigen huis als vogelhuis (laten) maken. Deze staat in een tuin aan het Snouck van Loosenpark en biedt ruimte aan twee vogelwoningen (met ingangen links en rechts).

Vogelhuisjes van theepot tot caravan
Vogelhuisjeswand, van theepot tot caravan

Soms is de hele buitenmuur voorzien van uiteenlopende modellen, waarvan De Balk de caravan nog de aardigste vindt. Het is overigens zeer de vraag of vogels van deze huisjes gebruik zullen maken, de omgeving is nogal stenig (weinig bomen of ander groen) en voorzover bekend willen vogels ook niet op zo’n korte afstand van elkaar wonen.