Hangout

Bordjes bij EAB achter

Het is onmogelijk om in de stad niet op enig moment een bestelbusje van EAB tegen te komen.

Dit nijvere bouwbedrijf is werkelijk overal aan het werk om panden te verbouwen, voor verder verval te behoeden, noem maar op. Met hetzelfde gemak breken ze binnen een dag een muurtje af om het twee dagen later alweer nieuw te hebben opgebouwd.

Het bedrijf zit een beetje aan de rand van het oude stadje, waar het is gevestigd in een samenstelling van werkplaatsen, schuren en bijgebouwen. Aan de achterkant, aan het water, is een soort vrijplaats voor borden ontstaan. Kennelijk is het bouwbedrijf in staat op de diverse bouwlocaties wel eens een bord of wat mee te nemen.

Zo te zien komt men met enige regelmaat in Amsterdam. Maar wat moet je nou in godsnaam aan de Henk Sneevlietweg? (Henk Sneevliet heeft een wel erg armetierige straat in Amsterdam toegewezen gekregen. Hij stond aan de wieg van de Chinese communistische partij).