Veilig achter glas

Glasbrokken op tuinhek

Er is altijd een overtreffende trap van inbraakbeveiliging denkbaar. Dit rijtjeshuis met tuin is tot de tanden bewapend. De gebruikelijke glasscherven op de bovenkant van het tuinhek, doorgaans toch een afschrikwekkend en naargeestig afweermiddel, werden door deze bewoners honend naar de glasbak verwezen.

Misschien dat er ondanks het aangebrachte prikkeldraad toch nog onverlaten over het hek waren geklommen. Geen halve maatregelen derhalve: hele brokken massief blauwgekleurd glas werden op het hek gelijmd. Een vorm van glastuinbouw. Zijn die dingen in de tuincentra te koop? Op de een of andere manier ziet het er niet alleen tamelijk overdreven uit, maar ook minder vervaarlijk dan gebroken flessen, alsof de scherpste kantjes er wel af zijn. Dit heeft De Balk overigens niet proefondervindelijk geconstateerd. Bij zonnig weer en van dichtbij bekeken geven de brokken een onnatuurlijk blauw licht, bijna als reusachtige edelstenen.