Trede met inleg

Trede van natuursteen met inleg (Wierdijk)

Om op het voetpad langs de muur op de Wierdijk te komen vanaf de Blauwpoortbrug is een trede neergelegd die uit een klassiek blok natuursteen bestaat. Voorzover te zien ligt het gewoon los, het is van zichzelf zwaar genoeg. In de trede zit een vierkant gat, wellicht is dat erin gehakt om de steen aan vast te kunnen grijpen. Dat gat is gedicht met een vierkant stukje baksteen.

Bout in klinker Blauwpoortbrug
Bout in klinker Blauwpoortbrug

Vlak voor Blauwpoortbrug zit in een klinker ook iets merkwaardigs: een mysterieuze bout, die een breuk heeft veroorzaakt. Het is in elk geval geen meetpunt, maar het is niet duidelijk wat het doel dan wel is. Het zou een grap van een stratenmaker kunnen zijn. Feit is dat hier in de zomer veel toeristen lopen en regelmatig zie je iemand tegen de bout schoppen, maar die zit stevig vast. Het is echter geen doorsnee type, want er staat een nummer op (941) en een plaatje van wat een hond lijkt te zijn.