Cd’s in de bomen

Cd uit boom komen waaien

Langs de Vest werd de grond onder twee kinderspeelplaatsen gesaneerd. Vroeger stonden hier de kanonnen opgesteld, ook heeft er een molen gestaan.

Vooraf werden in de bomen, op een wat onhandige manier met tiewraps, cd’s in de takken gehangen aan rood-wit afzetlint. Bovenstaand exemplaar werd er door de harde wind uitgeblazen.

De meest voor de hand liggende reden voor de cd’s is dat de vogels op afstand moeten worden gehouden. De vraag is waarom, want nestelen deden vogels in deze bomen toch al niet. De cd’s zijn onbeschreven exemplaren (cd-rom), met een witte sticker beplakt. Cd’s worden nog weinig gebruikt, maar bij het bodemsaneringsbedrijf zijn ze nog altijd in trek. (Hoe, en óf ze uit de bomen gehaald gaan worden na afloop moeten we nog zien).

Update okt. 2021: zoals eigenlijk al werd verwacht zijn de cd’s gewoon in de bomen blijven hangen na de werkzaamheden.

Cd in afrastering schapen
Cd in afrastering schapen: Karin Bloemen

Cd’s worden trouwens wel vaker gebruikt ter afschrikking, zoals bovenstaand voorbeeld in een tijdelijke schapenafrastering in de duinen. Hier geen lege cd, maar een opname van Moessorgski’s Schilderijententoonstelling verteld door Karin Bloemen, uit 2006.