Afzetcontainer laadlimiet

Past net

Als de vrachtwagen van afvalverwerker Remondis met een zogeheten afzetcontainer langsrijdt kraakt de hele redactielocatie in zijn voegen. Die wagen past ook maar ternauwernood op de kade. Wat opvalt: de afvalcontainers worden altijd ruim gevuld, door met bijvoorbeeld een paar deuren of platen aan de zijkanten de wanden nog wat op te hogen. Terwijl de sticker op de container toch duidelijke taal spreekt.

Instructiesticker op afzetcontainer
Instructiesticker op afzetcontainer

Alle zinnen op de instructiesticker zijn van een uitroepteken voorzien. Eigenlijk verraadt dat al dat de regels niet nageleefd worden, ook niet door het bedrijf zelf. Op de bak op de foto zit een kop van zeker 40 cm. Desalniettemin wordt die niet geweigerd, er gaat een afdekzeil overheen dat de boel een beetje bij elkaar moet houden, dat is alles.