Huisnummer barst in kralen uit

Huisnummer in kralen

Een zelfgemaakt huisnummer bestaat uit een verzameling kraaltjes en is daarna op het glas van de voordeur geplakt. Het heeft een hoog creatief met kurk-gehalte, maar je hebt daarmee wel een uniek vormgegeven kleurig nummer.

Van enige afstand deed het eerst even aan mini-steck denken, maar dit zijn zogenaamde strijkkralen, die je met behulp van strijkpapier (een soort bakpapier, van siliconen voorzien) aan elkaar strijkt. Vandaar de vervormingen van de kralen.

Strijk niet langer dan nodig is! Wanneer je de strijkkralen te lang laat smelten kun je de puntjes van de grondplaat ook mee laten smelten.

Voor het op de deur plakken is een flinke plas lijm gebruikt, waarvan de resten te zien zijn in de binnenkant van de drie. Vanwege de reflectie in het glas van de deur krijg je de fotograaf er op de achtergrond gratis bij.