Herbestemming praatpaal 932

Praatpaal 932 op nieuwe locatie

Voormalige praatpaal 932 is bij een parkeerplaats in de polder terechtgekomen. Het betreft het model ‘Konijn’ van ontwerper Chrétien Gerrits uit 1994, met de lange oren (dus ‘Haas’ was beter geweest).

De oren versterkten het geluid, maar bevatten geen elektronica. Alle elektrische onderdelen waren waterdicht naast de microfoon geplaatst. Zouden de grotere oren het geraas van de snelweg ook beter hebben afgeschermd?

De paal krijgt zo te zien een nieuwe bestemming, een dikke grijze elektriciteitskabel ligt klaar om de paal aan te sluiten. Het middengedeelte met de elektronica is voorlopig met ducttape afgedicht. De oorspronkelijke uitlegsticker van de ANWB is een keer overgeplakt met een nieuwere versie.

Praatpaal Konijn
Praatpaal 932 met uitlegsticker

De paal (die 299 euro heeft gekost, ze waren in 2017 binnen een half uur uitverkocht) zou goed kunnen gaan dienen als laadpaal, dat ligt het meest voor de hand op deze plek. Het zou ook een buitenverlichting kunnen worden, maar dat zou geen passende nieuwe functie zijn en valt ook moeilijk te realiseren zonder het ontwerp van de praatpaal geweld aan te doen.