Aangelijnd tweedehands

Honden aangelijnd

Dit bord heeft gezien de context een begrijpelijke boodschap. Het voetpad loopt hier namelijk tussen twee tuinen door, waarna het een brug over gaat en verder loopt langs het water.

Het niet-alledaagse bord zal er wellicht op verzoek van de bewoners zijn gekomen, die de overlast van de honden zat waren. De bordenmaker heeft ervoor gekozen de tekst volledig in kapitalen te plaatsen. ‘Na de brug behoeftes’ is nog eens extra onderstreept. In hoeverre de honden daarin ook zullen slagen is niet duidelijk. Misschien dat de lijn kort wordt gehouden en men in looppas de brug passeert.

Wat niet direct opvalt: dit bord is een tweedehands exemplaar. Het is eerder gebruikt en daarna overgeschilderd. De oorspronkelijke tekst (ook in kapitalen) schemert inmiddels door, nog net leesbaar is: ‘in de parkeervakken – P’. Waarschijnlijk was de tekst ‘Uitsluitend in de parkeervakken P(arkeren)’. Het zal toch niet zo zijn dat de bewoners dit bord bij een parkeerplaats uit de grond hebben gerukt om in hun eigen behoefte te voorzien?