Terug van 40 jaar weggeweest

De Balk op tafel in Paradiso

Het feest der herkenning: na veertig jaar afwezigheid was op 5 december De Balk weer present op de Beurs van Bijzondere Uitgevers in een sfeervol Paradiso.

De uitgevers waren in twee groepen gesplitst, zodat de kleine, sorry, bijzondere uitgevers meer afstand van elkaar konden houden. Teveel uitgevers dicht op elkaar is vragen om problemen.

De Balk bracht voor de gelegenheid een herdruk van nummer 6 en nummer 10 mee naar de beurs en nummer 11 lag op tafel, welke editie eenmalig in een oplage van 1 (één) op de beurs te vinden was. Eenvoudig op anderhalve meter te lezen, want op A2-formaat. En in, of beter gezegd óp dat nummer dan weer twee uitgaven uit 1981 en 1982… die 40 jaar geleden ook al te koop waren, toen het nog de Beurs van Kleine Uitgevers was. Overigens op exact dezelfde plek op het eerste balkon.

Naar de eerdere edities gemeten was het rustig dit jaar, toch werden er bovenverwachting veel Balken verkocht. De beurs bood de laatste kans om een exemplaar aan te schaffen, alle nummers zijn sinds de beurs uitverkocht en worden niet meer herdrukt.