Lichtkrant laat zich niet vastleggen

Lichtkrant laat zich niet vastleggen

In de winkelstraat heeft een dönerzaak een uithangbord dat bestaat uit een LED-lichtkrant. De tekst is tamelijk ongewoon van een schreefletter voorzien, wat in dit geval de leesbaarheid niet ten goede komt. Punt is namelijk dat de tekst beweegt.

Natuurlijk wil De Balk dit fenomeen vastleggen maar dat lukt niet op een foto: je krijgt maar een deel van de tekst in beeld, omdat op dat moment de andere lampjes net even uit zijn. Voor het oog (de hersens eigenlijk) is dit niet direct waarneembaar, hooguit merk je dat de tekst wat schokkerig beweegt.

Omdat het beeld een zogeheten live foto is bestaat die uit meerdere foto’s, waaruit de beste wordt gekozen. Die foto’s kunnen als filmpje achter elkaar worden getoond, maar dat verhelpt het probleem niet. Daarvoor is de framerate te laag.

Maak een website of blog op WordPress.com