Rondjes rijden

Enkhuizer bezoegservice

Dit is de beregende zijkant van een geparkeerde witte bestelwagen van een bezorgservice. Die reflecteert de omgeving ietwat.

We zien het dieprode logo van de firma, dat bestaat uit een schild, een symbool dat regelmatig wordt gebruikt om betrouwbaarheid uit te stralen (UPS gebruikt het bijvoorbeeld ook). Op het schild is een wereldbol gehesen, het werkterrein van iedere zichzelf respecterende bezorgdienst. Maar welke wereld toont zich hier aan ons? Een continent dat iets weg heeft van Afrika, met E. gesitueerd in, laten we zeggen, Mauretanië. Zouden die bestellers de weg wel weten met zulk ondeugdelijk kaartmateriaal? Maar misschien blijft de bestelservice wel alleen lokaal rondjes rijden, vandaar natuurlijk die twee pijlen rond de wereldbol, het is gewoon een klein wereldje. Van de Noorderdijk naar de Zuiderdijk en terug. Dan hoef je helemaal niet te weten hoe de wereld er verder eigenlijk uitziet.